Rollin' blog

Filmkritikák! Humor! Ingyen sapka!

Rollin' blog

három fajta ember van: aki tud számolni, meg a blogolók

Nem hiszem el, hogy ezt megnéztem

2014.03.29. - Fratelli Szólj hozzá!

 

Az ilyen filmektől veszítem el a hitem a korosztályom egy jó részében. Sőt francokat, az egész bolygó lakosságára ki tudnám mondani a végleges törlés parancsot, ha még egyszer meg kéne néznem. Hihetetlen hogy lassan az összes vámpíros kandallótáplálék könyvből filmet csinálnak, mert a társadalom jó része rajong értük. Szegény Dracula tökönszúrná magát a saját szemfogával, ha látná ezt a borzalmat..de akkor jöjjön a vámpírakadémia! (készüljünk fel káromkodások tengerére)

 

Ahj de muszáj leírnom a szerencséseknek a film lényegét, ők megúszták hogy nem vágják. A történet szerint egyik főszereplőnk, szőkevámpírcsajnak autóbalesete volt, amit  csak ő élt túl, meg hűséges barátja és védelmezője, barnavámpírcsaj. Ezután ők leléptek a vámpírroxfortból, hogy elszakadjanak a gonosz vápírtársadalomból. El szórakáznak egy jó időt a külvilágban, majd jön értük a vámpírFBI és hazarángatja őket a gecibe. (helyett hogy főbelőtték volna mindkettőt) Visszakerülnek a gonosz iskolába, ahova csak és kizárólag gazdag fehérvámpírok pökhendi hülyegyerekei járnak kb. Itt zseniális poénok hangzanak el, a külvilágot nem ismerő vámpírok szájából, pl: mi az a twitter, jaaj hhahaha nem ismerik az mi világunk hétköznapi dolgait,  ami mondjuk bullshit, mert az összes szétvolt fugázva laptoppal meg hasonló cuccal. A lényeg, hogy a szőkevámpírcsaj bizonytalan, mindenki belerúg, pedig csak szeretetet akar és ezért elkezd a figyelem középpontjába állni, azzal hogy surmó lesz, mint a többi gonosz gazdag szépenfésült fehérvámpírtini, annak kárára hogy barnavámpírcsajjal ezzel egyre inkább szabotálja a barátságát, és friss szerelmével, fucking Robert Pattison klónjával. A Michelle Rodriguez klón barna pedigpróbálja leküzdeni a rosszvámpíroktól való félelmét, miközben Jack Black egyik fattyújába beleszeret, aki nem mellesleg túl koros hozzá, hiszen ki ne szeretne bele a jófej bunyóoktatójába. A tagba aki arra képzi ki, hogy hogyan ölje a rosszat, és védelmezze szőkevámpírját, hiszen ő az alárendeltje, védelmezője. Közben főszereplőink között van egy furcsa pszí kapcsolat, kiderül hogy a szöszi trónörökös, jön egy idegesítő 3. csaj, aki csak kurni akar, és még több istentelen fájdalom a mozivászonra vetítve. Ja a kedvencem, van benne egy vörhenyes, aki baszottul jóarc a szőke csajjal, és az évtized friendzonejába kerül. Komolyan, másfél órán át folytathatnám ezt a verbális ütlegelését a filmnek, de azzal csak azt érném el, hogy a drága olvasó rájönne milyen cifrán is tudok beszélni.

 

A madárnak több az arcmimikája, pedig ő is inkább végzett magával 30 másodperc szereplés után (nem vicc, izomból nekimegy a szobornak a bazinagy kert kellős közepén a filmben)

 

Na a film lényege valójában az, hogy van egy bolond nőszemély, aki írt egy könyvet egy szürreális világról, teletűzdelve a rosszabbik féle tinicsajok bajaival. ÉS ha nem elég, arcpirítóan szar. Esküszöm, csak a történetről írtam eddig (sőőt még írhatnék többet is, pl a csaj kiderül hogy egy jedi, és ezt ki is használja, de szorult helyzetben baszik használni a képességeit, vagy hogy az akciójelenet közepére beszúrnak egy szexjelenetet, mert a jelenet két tagjára bűbájt szortak), de hihetetlen mennyi dologra nem ad választ, ami lehet hogy mondjuk érdekesebb lenne ennél, pl: miért élnek a vámpírok egy olyan kasztrendszerben, ahol az egyik védelmezi a másikat, szoval kb az alárendeltje? Miért van a vámpírok között egy háború? A faszért van ennyi zséje az összes vámpírnak? Miért van a háromnegyedüknek Orosz neve?(mondjuk ezt sejtem, párszor előjött a nagy poén, hogy Transzilvánia vadregényes területéről származnak, szegény készítők biztos azt hitték hogy ott mindenki orosz)  Annyi ilyen dolog motoszkált bennem, miközben mellettem agyvérzést kapott egyik sorstársamat próbáltam felébreszteni sokkos álmából. (mondjuk párra lehet hogy választ ad a könyv, de akkor is).

Tekintetem egész film alatt

 

Tudjátok mi a legdurvább? Az én kis haveri társaságomon kívül (meg egy szimpi másik társaság mellet, akik szintén ködös okok miatt ültek be) akik benn ültek, mind élvezte, pedig marhára tele volt az az istenverte terem. És nem csak bizonytalan csajokkal, akik belső problémái durvák lehetnek, ha kielégítő nekik egy ilyen „alkotás”, hanem rendes felnőtt nők voltak benn (egyik szerencsére pont mögöttem a barinőjével, vígan nevettek az összes hulladék poénon). Nőkhöz fordulok most kérdő tekintettel: Miért? Ó miért működik ez a film oly sokatoknál?

 

A színészek annyira nem voltak rosszak, de azért a főszereplő kibiggyesztet ajka folyton két fázist váltogatott: tágan nyitott, zárt, de erősen kinyomott, mintha rosszul próbálna duckface-t csinálni.

 

Talán a film egyetlen pozitívuma hogy annyira szar hogy ha nem is élvezed, de végig lehet röhögni haverokkal közösen szídva, csak hát az moziban nehéz eljátszani, 100 éles magas sarkú között. És tudjátok mi a legrosszabb? Hogy lesz folytatása.

 

Címkék: kritika film vámpírakadémia verbális ütlegelés vampireacademy‬

A bejegyzés trackback címe:

https://kep-kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr15884232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása