Rollin' blog

Filmkritikák! Humor! Ingyen sapka!

Rollin' blog

három fajta ember van: aki tud számolni, meg a blogolók

Viva la Tintin!

2014.04.02. - Fratelli Szólj hozzá!

the_adventures_of_tintin_3d-normal.jpg

 

Híres rendezők + híres írók + híres színészek + nagyon minőségi CGI = Tintin. Ez a film kb úgy született, hogy pár hollywoodi spíler összeült megcsinálni a filmet, majd szóltak pár színész haverjuknak hogy bekéne segíteni a kis művükbe. Az eredmény pedig talán a legszebb animált film lett, amit valaha láttam, és nem mellesleg nagyon szórakoztató is. 

 

Na de részletesebben:  a filmet Steven Spielberg és Peter Jackson hozta össze, a történetet pedig Hergé képregényeit alapul véve írta a háromszoros emmy díjas BBC-s  Steven Moffat, A cornetto trilógia írója és rendezője Edgar Wright, és Joe Cornish aki momentán a a marvelnél dolgozik a hangya című filmen (te jó ég). A szinkronhangok pedig úr isten de el vannak találva. A Tintin hangját adó Jamie Bell-en kívül mindenki híresebb arc: benne van Andy Serkis (Gollam megformálója) mint a részeg kapitány, aki nem mellesleg bekerült a top 10 karakterem közé (kb 1 hete láttam a filmet, de még mindig tőle idézgetek unalmamban).  A cornetto trilógia filmjeinek két állandó főszereplője, Simon Pegg és Nick Frost játssza a két dilinyós rendőrt, és a fő gonoszt az új James Bond, Daniel Craig személyesíti meg brit akcentusával.

the-adventures-of-tintin-the-secret-of-the-unicorn-movie.jpg

Isten aki a film plakátjait tervezte

 

És ezt a filmet a neveket tudva magyar szinkronnal néztem meg. Shame on me. Nem baj, legalább gazdagodtam olyan mondatokkal hogy „cikkcakkos cápafogakra!”. Nagyon jó lett a magyar szinkron, pacsi nekik.  Te jó ég kéne írnom valamit a filmről is. 

 

Adventures_of_Tintin_01.jpg

Dafuq man, ez került 20 csigába?

 

A film története középpontjában Tintin van, aki egy fiatal újságíró. Végtelenségig tud küzdeni, és nagyon leleményes. Tintin egy ősi rejtélybe ütközik, és egy rég elsüllyedt hajó után kezd kutatni. Igazság szerint a történetről nehéz bármit is írni, viszonylag komplikált, spoilerezni meg nem akarok. Ami a filmben furcsa, az maga a mű. Ugrál a nagyon szájbarágós „áhhá hát ezt jelenti a vers amit mancinéni levesében találtunk” úgy, hogy erre egy értelmesebb jező már rég rájött. A kiskorú nézők miatt muszáj gondolom szájba rágni, de ezen túl lehet lendülni. A mesének nagyon jó humora van, én nagyon élveztem a részeg kapitány őrültségeit, Tintin beszólásait, úgy hogy a filmben néha idegesítően sok fejre esős poén volt. Az animáció viszont hű. A filmnek egy nagyon frappáns kezdése van, ami a szemünkbe préseli a legelején, hogy ezek basszus nem bénáznak. Tintin többször is ijesztően reálisan emberi, és a filmben több jelenetnél is leesett az állam, pl mikor a tintás kapitányunk egyik látomásában a sivatag, (amiben szenved) tengerré változik.

Tintin-kalandjai3.jpg

Kár hogy az egyik kedvenc színész duóm pont számomra a két legidegesítőbb mellékszereplőt játszották, akik non stop elestek valamiben.

 

Nagyon leleményes jelenetekkel van tele, igazi kalandfilm. Kár hogy nem kicsit az idősebb korosztálynak készült, és azért is kár, hogy hollywoodban csak olyan animációs film készül kb, ami vagy csak a gyerekenek, vagy nekik is szól…pedig ez a film lehetett volna magában egy kalandfilm, fejre esős poénok és a történetet szájbarágó jelenetek nélkül. Kár érte, nembaj azért így is megér egy nézést.

 

Itt a trailere egy kis kedvcsinálónak a kritika mellé

Címkék: kritika film the adventures of Tintin Tintin kalandjai

A bejegyzés trackback címe:

https://kep-kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr905890814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása