Rollin' blog

Filmkritikák! Humor! Ingyen sapka!

Rollin' blog

három fajta ember van: aki tud számolni, meg a blogolók

Bad Medicine

2014.09.14. - Fratelli Szólj hozzá!

Ezzel a filmmel a kapcsolatom úgy kezdődött, mint a legtöbb művel: a bemutatójával. A trailer egyre inkább húzott be engem, azt ígérve, hogy igen basszus, ez egy magyar Tarantino film, és atomkirály lesz, de a vége valahogy kizökkentett, és attól féltem hogy inkább suttyó lesz. Még jó hogy nem tántorodtam el a megnézésétől.

 

Bizony, ugyanis a film tetszett, méghozzá nagyon. A film kamerázására Tarantino művekben láthatóra emlékeztetett, nagyon abszurd volt, de érződött rajta a magyaros erős pistás íz. De kezdjük az alapokkal.

 

A film középpontjában Milán van, aki Szerbiából szökött át országunkba, a háború gyötrelmei elöl, azzal a céllal, hogy békére leljen. Addig viszont nem nyugszik, míg jegyese a háború melegétől felhevült Szarajevóban van. Valahogy át kell hoznia, de ezt fogalma sincs, hogy ezt hogyan oldja meg.

 

Ekkor hozza össze az élet a doktorral, akihez beáll éjszakánként mentőzni. A doki egy lélekromboló, de bőségesen jövedelmező melót kínál fel neki: ha bízik Fék dokiban, és hagyja azokat meghalni, akik szerinte már nem tudnának normális életet élni, vagy szimplán nem akarnak, azokat hagyja meghalni a mentőben. Cserébe mindig várni fogja havonta egy tál kaja, ami 300 márkát rejt, meg finom ázsiai fűszereket.

 

Hát nem egy tipikus körzeti orvos

 

Hősünk belemegy, megismerve pár igen szokatlan alakot, akik közül az egyik még át is tudná csempészni a nőjét Magyarországra, ezer márkáért. A munka halad, de vele együtt Milán is változik, no meg a környezetét is jobban megismerjük. Legyen elég a sztoriból ennyi, ugyanis tartogat pár meglepetést.

 

Jézus isten ez a film nagyon abszurd, néha talán túlságosan is. Az elején nagyon szokatlan, ugyanis kicsit sketch feelingje van, de miután felvesszük a tempóját, azonnal magába szív a mű. Az operatőri munkát nem tudom eléggé dicsérni: Gyönyörű jelenetek, nagyszerű színjáték és egy csomó jól vágott jelenet láthatunk. A zene ugyan néha talán elcsépelt, de alapjáraton teljesen jó, a színészek pedig mind kihozták magukból a legjobbat.

A világ legpimpebb mentője

 

Főleg a doki: Rába Roland hatalmasat játszik a filmben. Zseniális és jól kidolgozott karaktert hoz a vászonra, mégpedig hibátlanul. Ötvös András is nagyot alakít, mint főszereplő, aki egy komoly karakterfejlődésen megy át. Milán jegyesét játszó Stork Natasa is kiemelkedő, mindenkit elvarázsol a nézők közül. Castingból ötös.

 

Valami úgy tünik beindult a magyar filmiparban, ugyanis tavaly meg idén sikerült több teljesen vállalható filmet kiadnunk, a szokásos szennyek mellett. Itt egy film, aminek van története és elgondolkodtató. Vannak karakterek, akik tényleg emberiek. Rendesen megvan csinálva, nem csak slendriánul dobták össze. Van még remény ebben a magyar mozgóképszakmában.

 

trailer:

Címkék: kritika film isteni műszak heavenly shift

A bejegyzés trackback címe:

https://kep-kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr736697449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása